Deliciously Brownie-cake

Al weken wil ik een Deliciously Brownie-cake maken want Chocola is eigenlijk altijd goed. Cacao is gezond, dus als ik er nou flink wat cacao indoe en niet teveel suiker, wat extra eiwit…. ja dat klonk erg goed. Dus zo ging ik hiermee aan de slag.Ik maakt het beslag en proefde en mmmmm die was al lekker, dus dat ging goed. En ik moet zeggen dat is de cake zoet zat vind zo. voor een echte zoetekauw zou ik er iets meer suiker indoen zo 50 gr zoet naar eigen invulling ( honing, siroop of suiker. De kokosbloesemsuiker, cacao  en de vanille-eiwit koop ik bij body&fitshop. In deze cake kun je de eiwit ook weg laten, dit is een optie.

Deliciously Brownie-cake

ingrediënten:

4 eieren

2 bananen

6 medjoul dadels

100 gr havermeel

100 gr amandelmeel

40 gr cacao

75 gr kokosbloesemsuiker

1 el kaneel

1 el bakpoeder

snuf zout

en 2 scoops van vanille eiwit ( optioneel)

cakeblik

bakpapier

hoe maak je het?

zet de oven aan op 175 graden.

Doe de banaan, ei en de dadels in de blender en mix tot een romige massa. Mix in de andere kom de droge ingrediënten bij elkaar.  Meng nu alles bij elkaar en roer nu alles goed.

Doe het bakpapier in de cakevorm en vul dit met het beslag.

Voeg naar wens nog wat zelf toe aan de cake van chocola, krenten, fruit of noten.

bak de cake af in 40 – 45 min.

Deze cake blijft zeker een week goed in de koelkast.hoe lekker is deze cake met wat roomboter of met wat kwark?Neem wat mee voor onderweg, voor naar school, op je werk.  Is het nu teveel? Snij het in plakjes en vries het in. Zo heb je altijd een gezondere snack in huis en is de verleiding naar ongezond snacken veel kleiner.