Doe-het-zelf-couscous

Weer een kindvriendelijk recept van De kinderkookshop! Couscous is supersnel klaar en ook nog eens hartstikke lekker en gezond. Kinderen zijn er ook gek op – zeker als ze mee mogen beslissen wat erdoorheen gaat! Deze doe-het-zelf-couscous met kippenvleugeltjes staat in een halfuur op tafel!

Ingrediënten (voor 2 normale en 2 kleine eters)

275 g couscous

1/3 komkommer

2 tomaten

1/2 rode paprika

50 g rozijnen

75 g cashewnoten

100 g doperwten uit de vriezer

1 kippen- of groentebouillontablet

6 (of meer) chickenwings

klontje roomboter

paprikapoeder

peper en zout

Recept

1. Kruid de chickenwings met peper, zout en paprikapoeder. Smelt de boter in een braadpan en voeg de chickenwings toe. Braad rondom goed aan en zet dan met een deksel schuin op de pan op een iets lager vuur gedurende 25 minuten.

2. Was en snijd dan de komkommer, tomaten en paprika. Verwijder alle zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Kook de diepvriesdoperwten 3 minuten, giet af en spoel ze af met koud water.

3. Vul schaaltjes met de komkommer, tomaten, paprika, doperwten, rozijnen en cashewnoten.

4. Pak een grotere, hittebestendige schaal en doe daar de couscous in. Verkruimel 1 bouillontablet daarboven. Giet zoveel kokend water op de couscous dat deze net onder water staat. In enkele minuten welt de couscous. Schep goed om, tot hij afgekoeld en los is.

5. Zet alle bakjes zo op tafel, met de chickenwings ernaast geserveerd.

Ook lekker

Deze doe-het-zelf-couscous kun je natuurlijk makkelijk aan vullen met andere ingrediënten! Dadels, gedroogde abrikozen, feta, pijnboompitten, walnoten, olijven… Leuk om enkele favorieten van je kinderen neer te zetten en wat ingrediënten die ze nog een beetje moeten leren eten.

Eet smakelijk!

Anouk

De kinderkookshop