De vraag is al vaker voorbij gekomen ; Hoe maak jij nou stoofpeertjes?
Nou ik maak het altijd op deze manier en ik kan je vertellen ze zijn heerlijk!
recept stoofpeertjes
nodig voor een pannetje stoofpeertjes
een stuk of 10 stoofperen ( gieser wildeman)
4 el suiker (naar keuze)
1 el kaneel
een flinke scheut rode wijn of port
heb je liever geen alcohol dan kan het ook met bessensap
hoe maak je het?
Ik snij de peer eerst in vieren en haar het klokhuis er uit en schil ze dan. Maar je kan ze ook ze ook heel laten en zo schillen. staat met de feestdagen heel culinair.
Spoel ze daarna af en doe ze in de pan. giet de scheut wijn erbij ( hoeft niet zo weinig hoor! )
Suiker en kaneel erbij en voeg dan water toe dat de peertjes net onder water staan.
Breng dit aan de kook en laat dan op laag vuur zeker een paar uurtjes staan.
Let wel op dat de ze zachtjes blijven koken.
Als ze mooi rood zijn en zacht zijn, zijn ze klaar!
Heerlijk bij spruitjes! maar ook heerlijk met witte chocolade ijs!