Feest cake met rozijnen en witte chocolade

Feest cake met rozijnen en witte chocolade

Speciaal voor de feestdagen heb ik deze Feest cake met rozijnen en witte chocolade gemaakt.
Een gewone versie en de gezondere versie. Dan hoef je je niet te verontschuldigen maar kan je lekker meedoen! hoe leuk is dat? Allebei de recepten zijn te maken in een cakevorm of tulband. Ik heb er nog wat poedersuiker overheen gedaan voor een feestelijk effect maar niks moet en alles mag!

Feest cake met rozijnen en witte chocolade

het origineel recept

nodig

250 gr roomboter
150 gr suiker ( hoort eigen 250 gram te zijn maar vind ik teveel)
2 zakjes vanille suiker
5 eieren
250 gr bloem
2 tl bakpoeder
snuf zout
100 gram rozijnen
90 gr witte chocola in kleine stukjes gehakt

hoe maak je het?

zet de oven op 160 graden.

Doe de rozijnen in een bakje warm water.

Mix in een keukenmachine de eieren en de boter tot een gladde massa. Voeg dan de suiker toe en mix nog even door. dan de bloem, bakpoeder en wat zout erbij. Mix tot een mooi cake beslag.
Giet de rozijn af en voeg deze samen met de witte chocola bij het beslag en roer er doorheen.

Vet nu de tulband of cakeblik in met roomboter.
schep het beslag er in.

Nu de oven in, bak 25 min op 160 graden en 25 min op 140 graden gaar.

klaar? laat afkoelen op een rooster, daarna op een mooi bord en bestrooi met wat poedersuiker.

 

Feest cake met rozijnen en witte chocolade

de gezondere versie!

nodig

3 bananen
3 eieren
12 gedroogde abrikozen
100 gr. amandelmeel
100 gr. havermeel
het merg van 1 vanillestok
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
100 gram rozijnen
90 gr witte chocola in kleine stukjes gehakt

hoe maak je het?

zet de oven op 175 graden.

Doe de rozijnen in een bakje warm water.

Doe de bananen, eieren en abrikozen in een blender en mix dit op de hoogste stand tot één egale massa.
Neem een grote mengkom en meng hier de amandelmeel, havermeel, vanille, zout en bakpoeder in. Voeg nu het gemixte bananenmengsel toe.
Roer het geheel goed door elkaar zodat er weer een egale massa.

Giet de rozijn af en voeg deze samen met de witte chocola bij het beslag en roer er doorheen.

Vet nu de tulband of cakeblik in met kokosolie.
Schep het beslag er in.

bak de cake in 45-50 minuten gaar.

klaar? laat afkoelen op een rooster, daarna op een mooi bord en bestrooi met wat poedersuiker.

fijne feestdagen!!