Dit is echt super leuk recept! Vanille cocobana taart, en ik vind de naam ook wel grappig. Laat je niet weerhouden door de vele ingrediënten. deze taart is zo lekker!
Vanille cocobana taart
Wat heb je nodig;
taart
50 gr (kokosbloesem)suiker
50 gr kokosolie ongesmolten
400 gr kokosyoghurt (van Abbotkinneys )
3 eieren
360 gr banaan ( 3 stuks )
2 tl vanille pasta of vanille extract
120 gr amandelmeel
180 gr kokosmeel ( ander meel wat je in huis hebt kan ook)
4 el chiazaad
1 el bakpoeder
snuf zout
appeltaartblik
topping
350 gram cashewnoten, geweekt
sap van 1 limoen
3 eetlepels ongesmolten kokosolie
3 eetlepels zoet ( honing of agavesiroop of wat jij gebruikt)
1 tl vanillepasta of vanille extract
scheut kokosmelk
Hoe maak je de taart?
prak de bananen en voeg de eieren en het suiker erbij. mix dit goed. dan de rest van de ingrediënten erbij. de chiazaad als laatste erdoorheen , goed mengen en vul dan het taartblik (met bakpapier op de bodem). strijk het dikke beslag goed glad.
plaats de taart in de oven en bak af op 180 graden in 30 min.
Hoe maak je de topping?
week de cashewnoten zeker uur of twee. voeg dan de kokosolie, honing, limoensap, vanille en de noten in de blender en mix tot een egale pasta. als hij te dik en korrelig is voeg er dan een scheut kokosmelk bij.
en als alles klaar is maak jij je eigen favoriete taart. de topping op de taart smeren, en ik had nog macadamia en kokoschips erop gestrooid. Van Jan Gotjé
Oh mmmmm zo ongelooflijk lekker!!! Enjoy