Vanille ijs recept

Vanille ijs recept

Dit vanille-ijs-recept moest ik gewoon ook met jullie delen! Het is zo verschrikkelijk lekker en ook hier een favoriet.

Hier in huis zijn we gek op vanille saus ( dat recept komt ook nog ) en vanille ijs. niet bepaald healthy maar als je het af en toe eet, zie ik er geen probleem in. Af en toe moet dit ook gewoon kunnen. Wil je het ijs koemelkvrij? Dat kan!! als je de melk en de slagroom vervangt door sojamelk en soja slagroom.

Vanille ijs recept

wat heb je nodig?

400 ml volle melk
300 ml slagroom
1 vanillestok
5 eidooiers
150 gr suiker

Hoe maak je het?

Snijd het vanillestokje overlangs en schraap het merg eruit. Doe de melk, slagroom en de vanille in een pan en breng dit zachtjes aan de kook. Haal dan de pan van de warmtebron.
Klop de eierdooiers met het suiker goed schuimig.

Giet dan de warme vanille room bij het eimengsel en roer dit goed door elkaar. Giet dan het mengsel terug in de pan en zet deze weer op de warmtebron. Verwarm het tot dat het dikker wordt. Let op het mag niet gaan koken.

Giet hierna het mengsel in een kom en laat het mengsel helemaal afkoelen. In de koelkast gaat dat het snelst.

Bereid dan het ijs in de ijsmachine.

Doe het ijs in een kom of net als ik in een cakeblik en zet het zeker 1 a 2 uur in de vriezer.

Kijk hier voor de witte chocolade ijs.