Ontbijt Yoghurttaart met Havermout

Ontbijt Yoghurttaart met Havermout

Ontbijten met taart willen we toch elke dag?Ontbijt Yoghurttaart met Havermout! En hoe leuk is dit om mee te nemen in je lunch box?
Juist!! Te Leuk! zonder enig schuldgevoel kan dit gegeten worden. Ik heb deze taart gemaakt met aardbeien maar wil jij liever banaan, bosbes of framboos? vervang dan de aardbei daarvoor.
Let wel op met fruit zoals mango, ananas, papaja en kiwi, dat gaat niet zo goed in combinatie met de gelatine. Deze Taart is gezoet met 1 el honing in de bodem. Heb je liever zoeter ? meng dan 2 a 3 el honing naar smaak door de fruit yoghurt.

 

Ontbijt Yoghurttaart met Havermout

Wat heb je nodig?

500 gr (schapen)yoghurt
350 gr schoongemaakte aardbei ( of ander fruit )
6 blaadjes gelatine
sap van 1 citroen
2 el kokosolie
1 el honing
7 el havermout
1 tl kaneel

bakvorm van Ø18 cm
bakpapier

Hoe maak je het?

Doe de blaadjes gelatine in een kommetje water.
Zet de oven aan op 150 graden.
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier.
Pak een steelpannetje en verwarm hierin de kokosolie en de honing. Zodra dit vloeibaar is haal je het van de warmtebron en meng je de 7 eetlepels havermout en de theelepel kaneel hierdoor.
Lepel dit mengsel in de springvorm en verdeel dit mooi op de bodem met de achterkant van een lepel. Bak de bodem in 10-15 min lichtbruin. Laat deze goed afkoelen.

Doe de yoghurt in een blender en voeg de aardbeien of ander fruit hierbij. mix dit goed door elkaar.
Zet dit even aan de kant.

Maak het steelpannetje schoon en pers 1 citroen uit. Doe de sap in het pannetje.
Haal de gelatine uit het water en knijp de gelatine zachte uit. Doe de blaadjes in het citroensap en verwarm dit in het pannetje zachtjes en roer goed door. Als de gelatine helemaal opgelost is kan de pan van de warmtebron af.

Schenk de fruityoghurt rustig en al roerend bij de gelatine-citroenmengsel in het pannetje. Roer normaal goed door en schenk dit op de havermout bodem in de springvorm.
Geloof me, dit gaat goed komen!! Het lijkt te vloeibaar maar het stijft straks vanzelf op.
Nu in de koelkast en na een uur of 2-3 is hij klaar om geproefd te worden!!!
Je kunt nog meer fruit als topping erop doen, of pure hagelslag mmmmm

goedemorgen en eet smakelijk !

Kijk hier voor nog meer taart