zoet wortelbrood met paaseitjes
nodig;
500 gram speltbloem
3 eieren
9 gr zout
2 zakjes gist (7 gram)
150 ml amandelmelk
150 gr wortel julienne ( verpakt uit de supermarkt )
100 gr honing
3 el pumpkin spice ( greengypsy ) koekruiden of kaneel kan ook.
een zakje chocolade paaseieren van goed kwaliteit
Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade eitjes, in de mixkom en laat kneden tot een deeg bal. dat kan zeker 5 tot 7 min duren voeg anders wat bloem erbij. Maak er met de hand een mooie bal van en plaats deze in een kom en zet weg met een natte theedoek eroverheen voor 2 uur.
zet de oven op 200 graden.
Verdeel het deeg in zeker 10 tot 12 gelijke bolletjes. Pak een bolletje maak deze wat plat met de hand, leg er een paaseitje ( zonder folie) op en rol in het deeg. maak er een mooi bolletje van en plaats deze in een met bakpapier beklede ovenschaal. herhaal dit per bolletje en plaats ze tegen elkaar in de ovenschaal. Appeltaartblik kan ook hoor! klaar? laat nog even zo’n 3 kwartier rijzen en bak het dan af in 30 min.
uit de oven bestrijk je het met wat roomboter of kokosolie en bestrooi met poedersuiker.
kijk ook eens bij Zoet breekbrood met anijs of een ander Paasbrood