December-cheesecake

Deze December-cheesecake is ook zo leuk om te maken en lekker om op te eten. Heerlijk met speculaas bodem. Je kan kiezen tussen de Raw en Vegan versie of de makkelijke versie als jou dat allemaal niet zo uitmaakt.

December-cheesecake

Nodig voor speculaas bodem:

150 gram verkruimelde speculaaskoekjes (gekocht of zelfgemaakt)
1 flinke eetlepel kokosolie
Verkruimel de koekjes en roer de kokosolie er doorheen en druk het plat op de bodem van een kleine ronde springvorm.

Nodig voor de raw vegan variant bodem;

8 medjouldadels (ontpit)
snuf zout
75 gram amandelen
1 el kokosolie
en 1 el speculaaskruiden
Dit blender je tot een gehele massa en bekleed hiermee het kleine taartblik.

Nodig voor de vulling:

375 gram cashewnoten (een nacht laten weken in water)
sap van 1 citroen
2 el kokosolie
eventueel wat kokosmelk
4 el agavesiroop
1 tl vanille pasta of essence
2 eetlepels rauwe cacao

Doe alles (behalve de cacao) in de blender en blender tot er een romige massa ontstaat. Schep iets meer dan de helft in het taartblik. Doe nu de rauwe cacao bij het overgebleven mengsel en blender nog een keer. Deze massa gaat on top. Zet nu de taart zeker 1 uur in de vriezer….. Eet smakelijk!!!