Appeltaart

Appeltaart is altijd een feestje! En zo makkelijk te maken! Iedereen kan dit maken. wil je dit recept glutenvrij maken? vervang dan de speltmeel voor 100 gr boekweitmeel en 75 gr amandelmeel. Let wel op dat dit recept is voor een kleine appeltaart in een springvorm van 18 cm. Wil je een gewone taartvorm gebruiken voor de appeltaart, verdubbel dan de ingrediënten.

Nodig voor deeg:
175 gr. volkoren speltmeel en een beetje extra
90 gr. kokosolie ( roomboter kan ook!)
70 gr. rijststroop (appelstroop kan ook)
1 tl bakpoeder
1 el melk naar keuze
snufje zout

Nodig voor de vulling:
3 grote appels
kaneel
30 gr kokosbloesemsuiker

Hoe maak je de Appeltaart?

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Vet een kleine springvorm in.
Snijd de appels in kleine stukjes en meng met kaneel en suiker. Kneed in een kom alle ingrediënten voor het deeg.
Het deeg moet stevig genoeg zijn om er een bal van te maken. Anders nog een beetje meel toevoegen tot dit wel lukt.
Verdeel 2/3 van dit deel over de springvorm en stort de vulling hierin.

Meng het deeg met een klein beetje extra meel, net zolang totdat je het kunt verkruimelen. Verdeel de kruimels over de appeltaart. Bak de taart voor 30 min. bruin en gaar in de oven. Laat de taart afkoelen en serveer lauwwarm.

Eet smakelijk!

Bron: www.blondmeteengroengeloof.com