3 bananen ( plus wat extra voor decoratie)
3 eieren
8 gedroogde vijgen
100 gr. amandelmeel
100 gr. boekweitmeel
2 tl bakpoeder
snuf zout
1 flinke eetlepel kruiden naar keuze bijv kaneel, speculaaskruiden of chaikruiden
2 handjes pecannoten
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de bananen, eieren en vijgen in een blender en mix deze ingrediënten op de hoogste stand tot een egale massa.
Neem een grote mengkom en meng hier de amandelmeel,havermeel, kruiden, zout en bakpoeder in. Voeg nu het bananenmengsel toe.
Roer het mengsel goed door elkaar zodat er egale massa ontstaat zonder klontjes. als laatste de pecannoten erdoor roeren.
Spatel het mengsel nu in een cakeblik met bakpapier.
versier met wat noten banaan
Bak het bananenbrood vervolgens 40 a 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat het bananenbrood vervolgens afkoelen op een rooster.