speculaas cheese-cake

speculaas cheese-cake

Hier het beloofde recept van de speculaas cheese-cake! Mooi gelukt al zeg ik het zelf. En hij smaakt weer heerlijk! Mijn man is net thuis gekomen van het buitenland en pakte gelijk een plak van deze heerlijke speculaas cheese-cake. Wat een verwennerij! Door de Havermeel is deze cake glutenvrij, maar je kunt de meel vervangen door wat jij zelf prettig vind bakken. De cheesecake vulling heb ik gemaakt met de proteïne soja yoghurt maar met roomkaas vast nog veel lekkerder. succes!!

speculaas cheese-cake

Ingrediënten voor de speculaasvulling;

– 200 gr havermeel
– 75 gr suiker (kokosbloesem)
– 4 eieren
– 1 flinke eetlepel speculaaskruiden
– 50 gr kokosolie of roomboter
– 50 gr Griekse yoghurt (geitenyoghurt of sojayoghurt)
– 1 theelepel bakpoeder
– snufje zeezout

Ingrediënten voor de cheese vulling in de speculaascake;

—200 gr yoghurt of roomkaas
—1 ei
—1/2 vanille stok
— 3 eetlepels honing
— handje kruidnoten

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de olie of boter tot deze vloeibaar is. Voeg alle ingrediënten voor de speculaasvulling bij elkaar en roer goed door zodat je geen klontjes hebt.
Schep het beslag in je ingevette cakeblik.
Nu maken we de cheese vulling.
Doe de yoghurt of roomkaas in een kommetje en voeg het ei en de honing erbij.
Roer dit goed door elkaar.
Snij het halve vanillestokje dwars door en schraap de vanille er uit en doe dit bij het cheese-mengsel. Roer als laatste de kruidnoten erbij.
schep dit mengsel op het speculaas mengsel en maak met een lepel een spiraal beweging door het beslag ( net zoals bij een marmercake) zodat het een beetje door elkaar mengt.

zet nu in de oven voor 40 minuten. Check even met een satéprikker of je cake droog is van binnen, dan is hij goed.

laat de speculaas cheese-cake afkoelen op een rooster voordat je hem aansnijd.

wil je nog meer lekkers ZOET? klik dan HIER