Havermout-taart met appel

Ontbijten met taart! Havermout-taart met appel  tjonge jonge het lijkt wel appeltaart en dat in de vroege morgen! glutenvrij en koemelkvrij! wil je dat niet? dan vervang je de glutenvrije meelsoorten door meel wat jij altijd gebruikt, en de kokosolie vervang je door roomboter!

 

 

Havermout-taart met appel

150 gram amandelmeel
100 gram havermout
70 gram boekweitmeel
60 gram kokosolie
1 el bakpoeder
1 flinke el kaneel (plus extra)
4 el ahornsiroop ( of andere die nog in de kast staat)
Snuf zout
4 eieren
2 appels
Walnoten

Bakvorm van 28-18 cm

Hoe maak je het?

vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.

zet de oven op 175 graden.

Meng in een grote mixkom alle ingrediënten  behalve de appels, walnoten, agave siroop en de extra kaneel. Mix goed door en vul hiermee de ingevette bakvorm.

(let op! Roer stukjes appel en/of rozijnen door het beslag, voor een nog zoeter geheel!) Schil de appels en decoreer op het beslag.

Bestrooi met kaneel. Verkruimel de walnoten en strooi erover heen. zet de bakvorm nu in de oven en bak de havermout-taart bruin in ongeveer 25 min.

prik er in met een sateprikker om te kijken of hij gaar is.

eetsmakelijk!