Ook ideaal voor een feestje. Makkelijk van te voren klaar te maken.
kaneelbroodjes
ingredienten;
250 gr speltbloem
250 gr speltmeel
10 gr zout
7 gr droge gist
40 gr honing
340 gr lauwwarm water
vulling;
suiker (naar keuze) kaneel en roomboter
mengkom
theedoek
bakblik
bakpapier
deegroller
hoe maak je het?
Doe al de ingrediënten in een grote mengkom.houd de zout en de gist wat apart in de kom, dit houd het gisting-proces tegen. Kneed dan goed het deeg tot een mooie soepele deegbal. Lekker lang kneden betekend lekker goed rijzen.
Zet dan de kom met de deegbal op een warmere plek met een licht vochtige theedoek erop en laat minimaal 2 uur rijzen.
2 uur later…….
De deegbal is lekker groot geworden! stort het deeg op het aanrecht en druk al het lucht eruit. rol met een deeg rol hem mooi uit tot een hele grote rechthoekige lap.
zet de oven op 200 graden.
Smeer er naar wens de roomboter op zodat alles bedekt is, en strooi nu de kaneel en suiker over de boter heen.
Rol het deeg nu op tot een rol en snij in plakken. Doe het bakpapier in de bakblik en schik hier de plakken op met de kaneel/suiker zichtbare kant naar boven. schik ze dicht tegen elkaar aan. bestrooi het geheel nog met wat suiker.
bak nu af in 20-25 min ( kijk af en toe of het niet te snel gaat )
One thought on “kaneelbroodjes”
Comments are closed.