witte bonen recept

Ik heb heel veel volgers die bekend zijn met de buitenlandse keuken. ik wilde iets lekker maken met witte bonen. Dus ik hoorde recepten als Loubia en Kuru fasulye. Dus ben gaan zoeken op google voor inspiratie en dit is het geworden.

300 g witte bonen biologisch ( Jan Gotjé )
4 ons gehakt ( ik had lamsgehakt met rundergehakt met kofte kruiden)
2 teentjes knoflook
2 tomaten
1 rode paprika
3 wortels
1 glazen potje tomatenpuree 200 gr
zout
1/4 tl peper
1/4 tl saffraanpoeder
1el kurkuma
1/2 el komijn
1 handje verse koriander
water

Bereiding
1. Laat de bonen een dag van te voren weken in water.
Bonen uit een potje kun je natuurlijk ook gebruiken.
2. Breng de bonen de volgende dag aan de kook tot ze beetgaar zijn.
Giet de pan af en laat de bonen even rusten.
3. Neem een andere pan en fruit hierin de ui in stukjes en de knoflook. Maak dan balletjes van het gehakt en bak kort mee. Nu de paprika, tomaat en de wortel erbij dat bak je kort mee, dan de tomatenpuree erdoor met twee grote glazen water (50cl)
4. Breng de pan aan de kook op een laag vuurtje. voeg nu lekker de kruiden erbij.
5. Na 5 minuten voeg je de bonen eraan toe en breng je het weer rustig aan de kook tot de bonen zacht zijn. daarna heb ik het nog lekker laten pruttelen.