het gezondste drankje

De feestdagen zijn voorbij en iedereen gaat zijn stinkende best doen om de decembermaand kilo’s er weer af te krijgen. De goede voornemens zijn gesteld en dit jaar gaan we gezond(er) doen!

Maar wat gaat er dit jaar anders zijn? Wordt het een nieuw superfoodje of ga je toch wat extra sporten?

Je kunt ook mijn tip volgen en wat meer van het gezondste drankje drinken dat er bestaat. Voor ik verklap wat dat is, ga ik je eerst uitleggen waarom jouw extra winst dit jaar uit de vloeibare hoek gaat komen.

Onderzoekers van de University of North Carolina at Chapel Hill hebben een groot onderzoek gedaan onder 318 personen met overgewicht die minstens 2 glazen frisdrank per dag dronken, de deelnemers werden ingedeeld in drie groepen.

• Groep 1: Ruilde alleen frisdrank in voor water
• Groep 2: Ruilde frisdrank in voor lightdrankjes
• Groep 3: Kreeg intensieve voorlichting over gezonde voeding, kcal tellen, labels lezen en het verbruiken van energie door beweging. Dit was de controle groep.
Je zou verwachten dat groep 3 het meeste af zou vallen, echter bleef hun resultaat beperkt tot 1,5% gewichtsverlies.

Groep 1 viel tot 3% af! En dat alleen door frisdrank te laten staan!

Dit onderzoek benadrukt goed het punt dat ik wil maken. Het is verstandig om dit jaar alle (fris) drank uit je voedingspatroon te halen wil je jouw doelen bereiken!

Het leuke is, is dat ik dit ook in de praktijk zie! Mensen die zich goed aan onze voedingsadviezen houden maar niets afvallen blijken toch vaak meer (fris)drank te drinken dan ze ons vertellen. Laatst stopte een vrouw met het drinken van slechts één glas jus d’orange en wijnt per dag. Ze valt sindsdien met 0,5 tot 1 kg per week af, terwijl haar eetpatroon gelijk is gebleven!

Heel veel mensen laten frisdrank niet staan of switchen naar lightdrankjes omdat ze geen alternatieven hebben, maar die zijn er wel! Lees verder –>>