Vijgentaart

Vijgentaart

Soms heb je trek in iets heel lekkers. En zo maakte ik deze, hoe zal ik hem noemen? vijgentaart!
Echt niet moeilijk te maken als je alle ingrediënten in huis hebt. Gebaseerd op een ander recept uit het vier seizoenen puur koken boek. Zag er al zo mooi uit en ik moet zeggen dat het ook ernstig lekker is.

Vijgentaart

Wat heb je nodig?

1 rol verse bladerdeeg
2 vijgen
een doosje bramen
1/2 appel
100 gram amandelmeel
50 gr speltbloem
2 eieren
100 gr roomboter
75 gr suiker
snuf zout
wat ( zelfgemaakte ) jam
geitenkaas (optioneel)

Hoe maak je het?

Leg het verse bladerdeeg op een bakplaat. Rol het bladerdeeg uit en rol de kantjes iets op.
Meng nu in een mixkom het amandelmeel, ei, roomboter, suiker, zout en speltmeel door elkaar heen tot een plakkerige, licht vloeibare massa.
Prik de bodem in op verschillende plekken met een vork en besmeer deze licht met wat jam.
Zet de oven aan op 200 graden.
Smeer nu de amandel/ei pasta over de bodem.
Maak de appel en vijg schoon en snij deze in parten.
spoel de bramen af.
schik nu het fruit over de bodem.
eventueel nog de geitenkaas erbij.
bak nu de taart af in ongeveer 25 min.

geniet!

Wil je deze taart glutenvrij maken? koop glutenvrij bladerdeeg en rol deze uit als 1 plaat.

zoek je nog meer Taart? KLIK HIER