mueslibrood

Havermout muesli noten Bananenbrood is het eigenlijk. Maar het is een heerlijk mueslibrood! niet moeilijk om te maken en heerlijk om te eten. ideaal als een goede-start ontbijt door de havermout. Lekker voedzaam en lekker gezond. #zetjezelfaan #albertheijn

Wat heb je nodig?
2          bananen
115 gr. gedroogde vijgen
50 gr.  roomboter
50 gr.  yoghurt
4  eieren

50 gr. kokosbloesemsuiker
1 el koek en speculaaskruiden
125 gr.amandelmeel
175 gr.havermout muesli noten van Quaker
1 el.  bakpoeder
1/4 tl zout

cake blik
bakpapier
zet de oven op 175 graden

Doe de bananen, vijgen, roomboter, yoghurt en de eieren in de blender. ( met een staafmixer kan natuurlijk ook)
Mix tot een romige massa.
Meng de droge ingrediënten in een mengkom en giet dan  de romige ei massa erbij.
Roer dit goed door elkaar.

Schep het mengsel nu in het met bakpapier beklede cakeblik.
Strijk de bovenkant glad en strooi er nog wat Quaker muesli noten mix overheen.
zet nu midden in de oven en bak  het brood in 45- 50 min af.

Steek er met een sate-prikker in om te kijken of het brood gaar is.
Het muesli-brood is gaar als de sate-prikker er droog uit komt.

Probeer ook eens met extra noten of met extra rozijnen.

Je kan dit muesli- brood ook per plakjes invriezen. zo heb je altijd een gezond ontbijt of tussendoortje  op voorraad.