pompoen-linzensoep

pompoen-linzen soep

225 gr rode linzen
1/2 oranje pompoen
2 wortels
1 ui
2 teentjes knoflook
1 kleine prei
6 kleine trostomaatjes
1 l bouillon ( plus wat extra )
olie om in te bakken
1 tl salie
1 tl rozemarijn
1/2 tl chilipoeder
1 tl koriander
beetje verse of gedroogde kurkuma
1/2 cm gember geraspt
vers gemalen peper en zout naar smaak

-zet de pan op het vuur en voeg wat olie toe.
-voeg ui en knoflook toe en roer even door.
-doe dan de prei en tomaat erbij.
-dan de rest van de groente en linzen.
-roer kort door en voeg de bouillon erbij.
-voeg de kruiden erbij en laat lekker zachtjes koken voor zo ongeveer 30-45 min.
-kijk of de pompoen en de wortel zacht is en pureer dan met de staafmixer.
-hou je van dikkere minder gladde soep maak dan met de stamper.
-voeg naar smaak nog peper en zout toe
-tip: de hand roasted salt( india ) van the man with the man is perfect hierbij.
eet smakelijk !!
-serveer met wat pesto, rucola, pompoenpitten …..