chili con carne

Recept;
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui
2 punt paprika’s
2 tenen knoflook
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel koriander
1 tl kurkuma
1 eetlepel cacao
500 gram rundergehakt
1 groot potje tomaten puree
1 glas water
1 grote pot bruine bonen
1 blikje kidney bonen
1 blikje zwarte bonen
Bereidingswijze:
Snipper de ui en hak de knoflooktenen fijn.

Snij de punt paprika’s over de lengte open . En snij ze in mooie kleine reepjes.

Verhit olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook toe. Bak dit een minuut of twee terwijl je roert en voeg dan het gehakt toe, doe het vuur iets lager maar blijf alles goed door elkaar mengen. Dan de paprika’s erbij.

Voeg dan al de kruiden toe

Vervolgens voeg je het potje tomatenpuree plus wat water toe. roer goed door de chili con carne saus.

Als laatste voeg je de bonen toe. alles goed door elkaar roeren. Laat dit voor zo’n 30 minuten heel zachtjes sudderen.

Wil je iets meer of een dunnere chili con carne voeg dan wat water toe.

eet dit met rijst, tortilla of met taco’s mmmmmm eet smakelijk