Pompoenhummus

Pompoenhummus

Dit is lekker joh! al zelf eens pompoenhummus gemaakt?
Is niet moeilijk hoor! ik had nog een heel kleine flespompoentje op de fruitschaal liggen en die moest gewoon op!
met wat kikkererwten erbij tover er zo heerlijke hummus van.

Pompoenhummus

nodig;

1 kleine flespompoen
40 gram gekookte kikkererwten
2 kleine teentjes knoflook
1 el tahin ( sesampasta )
1 el tijm
1 tl komijn
1 tl kurkuma
lekkere olijfolie
peper en zout

 

ovenschaal
blender
weckpotjes

 

hoe maak je het?

zet de oven op 180 graden.
Snij de pompoen in parten en haal de pitten er uit. leg de vier stukken in een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie over heen plus de eetlepel tijm.
Doe de pompoen nu in de oven en gaar deze in 20 minuutjes ongeveer gaar.
Doe de kikkererwten in de blender met de kruiden, tahin en de knoflook en giet wat lekkere olijfolie erbij. ( ongeveer 3 eetlepels)
draai dit alvast glad.
de pompoen klaar? laat deze iets afkoelen en giet het eventuele vocht en olie uit de ovenschaal in de blender.
schil de pompoen en voeg de pompoen bij de hummus en draai dit mee.
is het te dik? voeg er wat water of olie bij.
maak op smaak met peper en zout.

 

eet smakelijk!!

lekker op een boekweitcracker