boekweit-crackers

boekweit-crackers

Vaak als je boekweit-crackers koopt in een supermarkt zit er 10 % boekweit in?
nou lekker dan….. zelf maken dus. met dit recept kan je ook quinoa crackers maken. vervang dan de boekweitvlokken voor quinoavlokken. of havermout! variëren kun je leren! succes!

boekweit-crackers

ingrediënten

100 gr amandelmeel
100 gr boekwetvlokken
2 el sesamzaad
50 gr geraspte kaas naar keuze
2 eieren
en wat himalaya zout

bakplaat
2 bakpapieren
deegroller
mes

 

hoe maken we deze heerlijke crackers?

Zet de oven op 180 graden.
Doe al de ingrediënten in een mengkom en prak alles door elkaar.
Vorm er nu bal van met je handen.
Plaats de boekweit-bal tussen twee bakpapieren en rol uit tot een dunne lap.
Vouw de zijkanten naar binnen en rol opnieuw totdat een rechthoekige lap ontstaat.
Snij nu de gewenste maat crackers en bak af in 18 min.
Laat deze geheel afkoelen op een rooster en bewaar in een afgesloten bak.

kijk HIER voor nog meer crackers.