risotto met bloemkool

Het is weer tijd voor een leuk recept van De kinderkookshop!

Vandaag deel ik een leuk recept over risotto met bloemkool met jullie. Sommige mensen denken misschien dat risotto veel werk is, maar echt, het is te overzien. Met de juiste methode zet je het gewoon tijdens de dagelijkse avondspits op tafel.

Deze risotto met bloemkool en ham is lekker zacht van smaak. Hij wordt vast goedgekeurd door de kinderen!

Ingrediënten*

250 g risotto

25 roomboter

1 uitje

1 el citroensap

7 dl groentebouillon

200 g kleine bloemkoolroosjes

200 g hamblokjes

2 el rijstroom

3 el geraspte pecorino ( parmezaan )

1 el gehakte peterselie

* dit recept is gebaseerd op 2 normale en 2 kleine eters

Recept

1. Hak het uitje fijn. Doe het klontje boter in de pan en voeg het uitje toe als de boter gesmolten is. Fruit 1 minuutje op een niet te hoog vuur.

2 .Voeg de risotto toe. Roer goed. Wanneer de boter is opgenomen door de risotto, voeg je de eetlepel citroensap toe.

3. Wanneer de citroensap is opgenomen, begin je de bouillon toe te voegen. Daarvoor bestaan verschillende technieken. Je kunt steeds een soeplepel toevoegen, roeren en weer nieuwe bouillon toevoegen als die is opgenomen. Ook kun je meteen de hele hoeveelheid bouillon toevoegen en regelmatig roeren. Bij de eerste methode moet je goed blijven opletten en bij de tweede methode kun je te veel bouillon toevoegen en daar te laatachterkomen (waardoor je een papperige risotto kunt krijgen). Dus gaan we voor de (makkelijkste) tussen methode! Voeg in eerste instantie de helft van de bouillon toe. Wanneer dit is opgenomen, voeg je de rest in twee keer toe. Blijf regelmatig roeren door de risotto en zet het vuur niet te hoog. Risotto heeft ongeveer 20 minuten nodig om te garen. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de bloemkoolroosjes toe.

4. Als de bouillon in zijn geheel is opgenomen, roer je er de rijstroom , geraspte pecorino, hamblokjes en peterselie door. Laat nog een paar minuutjes goed doorwarmen en serveer!

Eet smakelijk!

lieve groetjes Anouk