pastadeeg recept

Zelfgemaakte pastadeeg  is zo leuk om af en toe zelf te maken. Eerst maakte ik het met de blote hand maar nu met de machine. Echt hoor! je proeft het verschil. dus maak eens dit pastadeeg recept en smullen maar!

pastadeeg recept

ingrediënten  voor 4 volwassenen:
400 gr bloem ( speltmeel kan ook! )
4 eieren
3 tl olijfolie

Ik doe alles in de keukenmachine met de deeghaak.Als je merkt dat  het wat korrelig word, giet je er een klein beetje water bij. Het laatste stukje moet je met de hand kneden. Dan verpak ik het deeg in folie en laat ik het zeker een half uurtje rusten de koelkast. Dan als het klaar is verdeel ik het deeg in tweeën.

Ik begin met 1 bolletje en de andere  verpak ik terug in de folie . Zo droogt het deeg niet uit. Zo begin ik met bolletje 1 om goed plat te rollen met een deegroller. Dan haal ik het door de pasta machine heen. Ik begin bij stand 1 en eindig bij stand 4. Ik klap af en toe het deeg dubbel en herhaal dan de zelfde stand nog eens. Als je dit een paar keer herhaald word je deeg mooi elastisch. Zijn we nu bij stand 4? nu bolletje 2!

klaar?

Dan gaat de spaghetti of tagliatelle voorstuk erop. Haal de dunne lappen deeg hierdoor heen. Als je het een beetje door meel heen haalt, plakt het minder aan elkaar.
Hang de pasta nog even te drogen totdat je het gaat koken.

De kooktijd is 2-3 minuten. als de pasta gaat drijven is het al klaar.
Als je lasagnebladen maakt, snij je rechthoeken.
Zie ook een recept van mijn pastasaus, voor de lasagne en de pasta di mama.

One thought on “pastadeeg recept

Comments are closed.