pasta di mama

dit is toch wel een heerlijke eerlijk recept. pasta di mama, daar maak je iedereen blij mee. makkelijk te maken en als je over hebt makkelijk in te vriezen voor een andere keer.

Nodig voor een flinke pan saus (de rest kun je invriezen):
2 flinke uien
3 teentjes knoflook
1 puntpaprika
1 prei
1 courgette
3 grote wortels
1 1/2 kilo roma tomaten
2 bio groenten bouillon blokjes
1 pakje tomatenblokjes of tomatenpuree
300 ml water
peper en zout
worcestersaus

een grote pan en een staafmixer

hoe maak je pasta di mama?

Was al de groente en snij ze in stukken, pak een grote pan. Doe wat olijfolie in de pan en fruit de uien met de knoflook dan de prei, paprika, courgette en de wortels erbij. Dan de tomaten, goed blijven roeren het mag niet bruin worden. Dan de tomatenblokjes, water en de bouillonblokjes erbij. Al roerende het aan de kook brengen en dan laag laten pruttelen zeker wel een half uur. Dan de staafmixer er doorheen tot het een gladde saus is. Breng op smaak met peper, zout en worcestershire saus.

Zo, klaar is de basis saus voor pizza of voor pasta. Voor op de pasta kan je er eventueel gehakt er door heen doen. En wil je echt heel veel groente? dat kan! voeg bij het rullen van het gehakt nog een extra zak italiaanse groente erbij! en daarna de saus erbij.  de mega groente boost!

heerlijk bij zelfgemaakte pasta