yoghurttaart

Yoghurttaart

Dit vind ook echt een toppertje van een yoghurttaart! Waarmee je heerlijk mee kan variëren. Zie dit als een basis yoghurttaart waarmee je kan spelen met de smaken en ingrediënten. laat je fantasie de vrije loop en wordt zelf een foodie eerste klas!!

Het recept van de yoghurttaart:

Nodig voor de bodem:

4 el kokosolie
2 el honing
5 el amandelmeel
4 el havermout

Leg bakpapier op de bodem van de springvorm. Zo’n appeltaart springvorm. Kokosolie en de honing verwarmen in een pannetje, nu de amandelmeel en de havermout erbij, goed roeren. En nu de bodem bedekken van de taartvorm. Zet dit even weg in de koelkast.

Nodig voor de vulling:

600 gr (schapen)yoghurt, mooie dikke yoghurt
9 gelatineblaadjes
sap van 2 limoenen
rasp van 1 limoen
de inhoud van 2 vanillestokjes
3 el honing
1 pakje soja slagroom (250 ml)

Leg de gelatineblaadjes in koud water. Als je agaragarvlokken gebruikt hoeft dat niet. Doe de yoghurt in een kom en roer om met een garde. Dan de vanillemerg en limoenrasp erdoor…. Weer roeren. Dan de honing en het pakje soja slagroom erdoor roeren. Verwarm de sap van 2 limoenen in een pan (niet laten koken), voeg hierbij de uitgeknepen gelatine blaadjes of agaragarvlokken bij goed roeren. Nu gaan we het beetje bij beetje mengen met de yoghurt…. Alles erdoor heen geroerd? Nu gieten we het boven op de bodem. In de taartvorm en plaatsen het voor zeker drie uur in de koeling.

De topping moet er echt op het allerlaatste moment op vanwege verkleuring!

Nodig voor de topping:

1 mango (fruit naar keuze)
2 el water
2 el chiazaad

Meng deze ingredienten met de staafmixer en plaats on top op de taart en zet een kwartiertje terug in de koeling.

Geniet!!!!