mister right cheesecake

Verantwoord gluten-, lactose- en koemelk genieten hoeft niet lastig te zijn!
Ingrediënten:
• 150 gr. amandelmeel
• 3 el. kokosolie
• 2 el. agave siroop
• snufje zout
Vulling:
• 270 gr. schapen (kwark), kokos yoghurt
• 50 gr. kokosolie
• 2 eierdooiers
• 4 eiwitten
• 25 gr. boekweitmeel
• 20 gr. kokosbloesemsuiker
• 2 tl. vanille aroma
• sap van een halve citroen
Topping:
• 200 gr. blauwe bessen
• 50 gr. kokossnippers (Jan Gotjé)

Springvorm: 20 cm
Aan de slag!
1 Als eerste halen de ingrediënten uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur komen.
2 Zet de oven aan op 120 graden hetelucht.
3 Bedek de bodem van de springvorm ondertussen met bakpapier en vet de randen in met boter.
4 Split de eieren alvast en voeg twee extra eiwitten toe aan de eiwitten zodat je vier eiwitten in een kommetje hebt.
5 Doe het amandelmeel, de kokosolie en agave siroop in een pannetje op een laag vuurtje.
6 Vervolgens kun je het deeg in de deegvorm drukken, zodat er een prachtige bodem ontstaat.
7 Meng met een garde de kwark samen met de boekweitmeel en citroensap. Net zo lang tot je geen klontjes meer hebt.
8 Klop de boter luchtig en voeg dan de helft van de kokosbloesemsuiker, de vanille en de eierdooiers toe. Roer dit alles door elkaar.
9 Klop de eiwitten samen met de overgebleven kokosbloesemsuiker luchtig totdat je de kom op zijn kop kan houden. Spatel dit dan ook door het kwarkmengsel.
10 Voeg als laatste de 100 gram blauwe bessen toe en roer deze er voor voorzichtig doorheen.
11 Giet het mengsel dan in de springvorm en zet de springvorm in de oven. Zorg ervoor dat er onderin de oven een oven bestendig bakje staat dat voor de helft gevuld is met water. Dit is goed voor de luchtvochtigheid. Zet de cheesecake in het midden van de oven op het rooster en bak deze ongeveer 1,5 uur. De taart is nog niet zo stabiel wanneer je deze uit de oven haalt. De substantie wordt steviger wanneer je de taart af laat koelen.
12 Ondertussen kun je de blauwe bessen en de helft van de kokossnippers even opwarmen in een pannetje.
13 Decoreer vervolgens de taart met de blauwe bessen en kokossnippers en strooi daar vervolgens de overige kokossnippers over de blauwe bessen.
14 Nu kun je dit Pareltje aansnijden!

Deze cheesecake is verzonnen door Marike ( ohmypie ) en mij voor al die lieve mensen die door een gluten of koemelk allergie beperkt worden en nu met deze taart heerlijk kunnen genieten!

dankzij de inspiratie van Eefje ( eefsfood )

wat zou ik zonder die meiden toch moeten………