glutenvrij Speculaas Boterkoek

Zie de maan schijnt door de bomen tralalalalala en weer zo’n heerlijk recept met speculaas.Glutenvrij  Speculaas boterkoek! Tja en dit recept wil ik ook niet koemelkvrij maken, onmogelijk. Boterkoek maak je met echte boter. Maarrrrr wel lekker glutenvrij en met kokosbloesemsuiker. En doordat ik er flink wat speculaaskruiden erdoor gedaan heb, kan er minder suiker door. Er staat nu 150 gram maar ik vind dat het makkelijk minder kan.

glutenvrij Speculaas Boterkoek

ingrediënten;

150 gr amandelmeel
100 gr havermeel (of andere glutenvrije meel)
250 gr roomboter
2 eieren (houd wat geklust ei achter om mee in te smeren)
150 gr kokosbloesemsuiker
2 el speculaaskruiden

Hoe maak je het?

Zet de oven op 180 graden.

Vet de boterkoekvorm in met roomboter.
Doe alle ingrediënten in een mengkom maar hou wat geklutst ei apart. Meng nu de ingrediënten met de keukenmachine (deeghaken) tot een mooie massa. Lepel nu de massa in het boterkoekvorm en strijk glad met een lepel. doe het geklutste ei erop en strijk nogmaals met de lepel mooi glad. Maak eventueel met een vork een ruitvorm erin zoals het hoort.

bak nu de boterkoek af in 25-30 min.

je zou het liefst gelijk een hap nemen, maar laat de boterkoek geheel afkoelen en daarna nog in de koelkast. want anders word het niet een harde boterkoek.