gezonde cheesecake snackrepen

gezonde cheesecake snackrepen

Hoe verzin je dit nu weer? vroeg mijn dochter. Waarop mijn antwoord was; Nou jullie houden van snickers en vinden de raw cheesecake ook zo lekker, dus heb ik deze twee recepten gemengd en tadaaaaa gezonde cheesecake snackrepen !! Niet moeilijk te maken en bewaar ze lekker in de vriezer, zo zijn de repen heel wat weken houdbaar. Mits ze al niet op zijn na een week. Hoe je ze maakt staat hieronder.

 

gezonde cheesecake snackrepen

ingrediënten:

Laag 1:
8 medjouldadels
150 gr ongebrande gemengde noten
2 el cacao door.

Laag 2:
250 gr rauwe cashewnoten (in water geweekt en afgespoeld)
sap van 1 citroen
1 tl vanille aroma
125 gr frambozen
2 el honing

Laag 3:
200 Gr pure chocolade
1 el kokosolie

Bakvorm: Ik maak de snacks in de flexibele springvorm voor repen.

hoe maak je ze?

Laag 1, de bodem:
Als eerste gaan wij aan de slag met de eerste laag. Doe de wat fijner geknipte Medjoul dadels, noten en cacao in de blender en mix dit tot een egale massa. Verdeel het mengsel over de bodem van de vormpjes.

laag 2, de midden laag:
Doe de cashewnoten met de rest van ingrediënten in de blender. Blender dit totdat het mooi romig wordt. Proef of het mengsel op smaak is. Nog niet zoet genoeg? Voeg wat extra honing toe.
Schep het mengsel voorzichtig over de bodempjes in de vorm.

laag 3, de toplaag:
Smelt de pure chocolade samen met de kokosolie in een bakje boven een pan heet water, zodat er een egale chocolade massa ontstaat. Lepel dit vervolgens op de top van de repen zodat er een mooie toplaag ontstaat.

Zet de vorm vervolgens in de diepvries en bewaar de repen daarin totdat je ze op wil eten.

Klik hier  voor nog meer healthyrepen