yoghurt-proteine cake

Deze Yoghurt-Proteïne Cake met bosbessen is helemaal top voor de sporters onder ons. heerlijk voor tussendoor maar ook heerlijk voor of na het sporten. De cake is  op basis van speltbloem maar wil je hem liever glutenvrij? vervang de speltbloem door 100 gram amandelmeel en 100 gram boekweitmeel.

200 gram speltbloem

2 tl wijnsteenbakpoeder

1/4 tl zout

50 gram kokosloesemsuiker

175 gr kokosyoghurt ( of yoghurt naar keuze)

5 medjoul dadels

70 gr kokosolie ( gesmolten)

3 eieren

60 gr eiwit ( vanille)

125 gr bosbessen

een flinke hand walnoten

cakeblik

een vel bakpapier

zet de oven op 175 graden ( let op elke oven is anders)

Doe de yoghurt, eieren, dadels en de kokosbloesemsuiker in een blender en mix tot een glad beslag. Meng in een andere kom het speltmeel, bakpoeder en het zout. voeg nu de gesmolten kokosolie en het yoghurtmengsel  bij het meelmix en mix goed door elkaar heen. ongeveer 2 min. Voeg nu de Vanille proteïne poeder (eiwit) erbij en en mix nog even verder.

Meng de bosbessen met een theelepel speltbloem en roer er goed door heen. meng dan de bosbessen door het beslag en schep het in een, met bakpapier beklede cakeblik.

pak u een flinke hand walnoten en breek ze in stukjes en strooi ze over de cake. bak nu de cake af in +/- 45-50 min