healthy twix

Wij zijn twee zussen die sinds vorig jaar zijn gestart met zoete zusjes. Onze passie is bakken/ koken en we vinden het leuk om mensen te inspireren met onze recepten. We raken enthousiast van kookboeken en verschillende recepten. We hopen dat jullie enthousiast van ons kunnen worden. Jullie kunnen ons volgen via Instagram en via Facebook. Hier alvast een heerlijk recept van Healthy Twix! kijk voor meer recepten op onze website. lieve groetjes Simone & Nicole.

Ingrediënten :

–   20 gram amandelmeel

–   40 gram speltmeel

–   20 gram kokosbloesemsuiker

–   55 gram kokosolie

–   5 tl vanille extract

–   250 gram pure chocolade

–   12  dadels

Bereiding

Verwarm de over voor op 180 graden.

Smelt 100 gram chocolade au bain-marie. Vul hiermee een dunne laag op de bodem en aan de randen van de vorm. Zet het een half uur in de koelkast.

Smelt 40 gram van de kokosolie.

Meng de kokosbloesemsuiker, amandelmeel, speltmeel, gesmolten kokosolie en 2 theelepels vanille aroma met elkaar en kneed het tot een samenhangend deeg.

Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik. Zet dit in de oven voor 20 minuten. ( dit is de koek in de twixreep)

Maak dan de vulling door met de staafmixer de dadels,  3 tl vanille aroma,  15 gram gesmolten koksolie te pureren/fijn te malen.

Vul de vormpjes met het dadelmengsel en leg hierop de koek. Het is niet erg als je deze in stukjes breekt.

Smelt 150 gram chocolade en vul hiermee de vormpjes Zet deze nog voor een aantal uur in de koelkast.

Benodigdheden:

Siliconen vorm voor 6 repen met inhoud van 70 ml. en lengte van 12,5 cm. per reep.

Tips:

Mocht je deze vorm niet in huis hebben zou je dit recept met een kleine bakvorm kunnen maken en dan in repen snijden. Je hebt dan alleen niet alle zijkanten van de repen met chocola maar de smaak is er niet minder om.

Je kunt deze repen ook nog verdelen in meerdere stukken zodat je het als tussendoortje kan eten.