vegan bananenbrood

Vegan bananenbrood

Kan je een lekkere bananenbrood maken zonder ei ??! Dat was mijn vraag en daarmee ben ik de keuken ingedoken. Het antwoord is een dikke vette JA. Dit heerlijke bananenbrood is zeker een blijvertje, anders dan normaal zitten er nu ook vijgen in (en pecannoten).

Ingrediënten:
– 200g vijgen
– 2 bananen
– 150 ml amandelmelk
– 220g volkoren speltmeel
– 80g amandelmeel
– 1 el kaneel
– 1 el wijnsteenbakpoeder
– 2 tl baking soda
– 1 el appelazijn
– 1 el ahornsiroop
– 2 handen pecannoten

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Houd 2 vijgen over en knip de rest in kleine stukjes.
Doe de bananen samen met de amandelmelk en ahornsiroop in een keukenmachine of handmixer en maal fijn. Doe daarna in een andere kom het speltmeel, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, kaneel, baking soda en het appelazijn. Voeg nu het bananenmengsel toe en meng het door elkaar. Roer nu de vijgen stukjes en pecannoten er doorheen. Doe het beslag in de vorm. Snijd de overige 2 vijgen in stukjes en strooi dit over de bovenkant. Plaats de bakvorm in de oven en bak voor 40 minuten.

eet smakelijk! groetjes Lisa ( @kitchensweetkitchen )