Suikervrije bananenbrood

Suikervrije bananenbrood

Heerlijke cake voor tussendoor. Door dat het lekker wat kruiden bevat is de zoetigheid niet echt nodig. Het leuke van deze cake is de verassing erin. een verstopte banaan, en hij bleef, tot mijn verbazing, wit en werd niet bruin! Dit bananenbrood is ook heel goed te maken met whey/ eiwit poeder. vervang dan de kokosmeel hierdoor. Zo krijg je ook een heerlijke snack voor na en voor het sporten.

Recept

150 gr havermeel
50 gr amandelmeel
50 gr kokosmeel (of eiwitpoeder)
2 el pumpkin spice ( greengypsy hier verkrijgbaar ) kaneel of speculaaskruiden kan ook.
1 tl wijnsteenbakpoeder
snuf zout
2 bananen +extra voor decoratie
4 medljouldadels zonder pit
50 gr kokosyoghurt
50 gr kokosolie
4 eieren
1 tl  vanille flavouring ( klik hier voor info )

1 cakeblik met bakpapier

zet de oven op 175 graden
doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit door elkaar.
nu de 2 bananen, kokosolie, yoghurt, dadels en de eieren in een blender ( of staafmixer ) en meng dit goed tot een romige massa. meng dit bij de droge ingrediënten en vul hiermee het met bakpapier beklede cakeblik. schil de overige twee bananen. stop ze in het beslag horizontaal en wat je over houd daarmee versier je het bovenop zoals gewenst.
Bak de cake in 40 min af. doe de grote “haal de sate prikker droog uit de cake’ truc om te kijken of de cake gaar is.

laat het afkoelen op een rooster. je kan er daarna plakjes van maken en in vriezen. zo heb je altijd een gezond tussendoortje.