kaneelcake

deze kaneelcake kreeg ik kado en hij was heerlijk! en natuurlijk vroeg ik naar het recept. Dit recept word hier nog vaak gemaakt. super lekker en super simpel!

kaneelcake

Ingrediënten:

– 200 gr havermeel
– 75 gr palmsuiker
– 4 eieren
– 1 el kaneel
– 50 gr kokosolie of roomboter
– 50 gr Griekse yoghurt (geitenyoghurt of sojayoghurt)
– 1 tl bakpoeder
– snufje zeezout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de olie of boter tot deze vloeibaar is. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en roer goed door zodat je geen klontjes hebt. Giet het beslag in je ingevette cakeblik en zet in de oven voor 40 minuten. Check even met een satéprikker of je cake droog is van binnen, dan is hij goed.

*Je kan deze cake ook versieren met bijvoorbeeld cacaonibs voordat hij de oven in gaat*

Bron: Melaniesfitfood