power ontbijt cake

Ik ben dol op havermout en zeker voor ontbijt vind ik havermout een “super-vuller” van de ochtend dus daarom deze power ontbijt cake.
Heerlijk met wat superfoods creëer je een top ontbijt voor veel energie. Je merkt nu het weer wat kouder word je al sneller moe bent. (de blaadjes vallen tijd) dus we gaan ons lichaam extra boost geven. lekker veel buiten wandelen en gezond eten! Glutenvrij, Koemelkvrij en geen rare suikers.

power ontbijt cake

3 bananen ( plus 1 voor decoratie)
3 eieren
4 medjoul dadels
65 gr (geiten)yoghurt
150 gr amandelmeel (of 150 gr amandelpulp)
100 gr havermout
2 tl bakpoeder
2 el macapoeder
2 el cacao
2 el chiazaden
1 el hennepzaad voor decoratie.

Hoe maak je het?

Zet de oven op 175 graden
Doe de bananen,dadels, yoghurt en de eieren in de blender en mix tot een mooi egaal beslag. Doe nu al de droge ingrediënten in een grote mengkom. Schep dit even door elkaar heen.
Meng het bananenmengsel door het meelmengsel en roer goed door. Leg een bakpapier in de bakvorm en schep hier het beslag op. Verdeel de banaan door drieën of tweeën en schik deze op de cake en strooi de hennepzaad erover.

Bak af in 40-45 min

En niet alleen voor ontbijt maar ook heerlijk voor een gezond tussendoortje. Makkelijk in te vriezen dus altijd wat gezonds in huis!