kippensoep

kippensoep

 

Zelfgemaakte kippensoep is altijd een goed idee. Maar zeker als er iemand de griep heeft word er een heerlijke pan kippensoep gemaakt. De kippensoep word gemaakt met biologische kippenpoten, want die zijn gewoon het allerlekkerste en aan plofkippen doen we niet mee.gebruik ook het liefst bouillonblokje zonder gist! Ook al te koop bij de grotere supermarkten.

kippensoep

ingrediënten;

1 1/2 liter water
2 biologische kippenpoten
3 kippen bouillonblokjes ( biologisch zonder gist )
1 zak fijn gesneden soepgroenten
OF
1 peen fijngesneden
1 prei fijngesneden
1 ui fijngesneden
bosje bladselderij fijngeknipt

10 -15 stuks spelt of volkoren spaghetti
Zet de pan met het water op het fornuis. was de kippenpoten eerst en leg ze in het water. voeg dan de bouillonblokjes en de fijne soepgroente toe aan het water. Breng de soep aan de kook.
Na ongeveer een 20-25 minuten zijn de kippenpoten gaar en haal je die uit de soep en zet de soep laag. laat de kippenpoten eerst afkoelen op een bord. Nu kan je de kip plukken, dat betekend het vlees van de botten los halen en in stukjes terug in de soep doen. breek nu de spaghetti in stukjes en voeg toe aan de soep. Laat even mee garen en als de spaghetti gaar is, is de soep klaar! vind je de soep te dik? voeg dan wat water erbij. maak eventueel nog naar smaak met wat gemalen peper.

tipvanflip deze soep is ook prima in te vriezen.

Klik HIER voor nog meer soep recepten!