geitenkaas salades op saladay

Dinsdag 5 juni was het zover en mocht ik eindelijk een kijkje gaan nemen bij de Bettinehoeve in Etten-Leur. Ik had er een enorme zin in, want zoals je misschien al gemerkt had ben ik fan van geitenkaas.

Zo kwam ik daar aan in de middle of nowhere. Alleen maar weilanden en boerderijen. En ik maar denken dat ik naar een grote fabriek op een industrieterrein zou gaan.
Dus aangekomen kwam ik in een mooie tuin achter het huis, dat naast de verwerkingshal staat.

Wat hadden ze dit leuk georganiseerd zeg! En een keer alleen maar leuke mensen en foodies, die net als ik lekker met eten bezig zijn.

Johan Ewijk (de eigenaar/oprichter) kwam vertellen hoe Bettine is ontstaan en zo leuk om te horen dat het met een hobby is begonnen (ik hou ervan). Nu inmiddels een familie bedrijf. De geschiedenis kun je HIER  lezen.

Daarna een rondleiding door het bedrijf. 1 stap binnen en ik kreeg al trek! Ik rook geitenkaas.
Super leuk om te zien hoeveel handarbeid er nog is in zo’n bedrijf. Ja die kaasjes met spek eromheen worden met de hand gemaakt! Je gaat gelijk heel anders kijken naar een product dat gewoon te koop is in de supermarkt.

En na veel info (wat ook op de site van Bettine terug te vinden is), mochten we zelf aan de gang met de kazen en salades. Ik helemaal in mijn element natuurlijk want salades versieren vind ik leuk en is zo eenvoudig te doen voor iedereen.

Hierbij de twee salades die ik maakte;

Salade geitenkaas met mango en rode peper

Wat heb je nodig?

gemengde sla
mango
rode peper
plakje rauwe ham
zachte Bettine geitenkaas naturel
koriander
bieslook
granaatappelpitjes
pijnboompitten

dressing: olijfolie, honing frambozenazijn

Hoe maak je het?

Pak een mooi bord, want dat eet zo lekker. Maak de sla schoon en schil de mango. Snij de mango is kleine stukjes. Je houdt wel wat over maar de rest vries ik in voor de smoothie.
Maak de peper schoon en snijd deze in reepjes.
Snij of hak de kruiden in fijnere stukjes.
Bak de pijnboompitjes licht aan in de koekenpan. De smaak is dan veel lekkerder.
Granaatappelpitjes koop ik bij de versafdeling al kant en klaar. Dat geklungel met zo’n vrucht is niet mijn ding.
Pak nu het bord en schik de sla erop.
Dan schik je elke product netjes op de sla. Zie foto! En ik weet het zeker. Jij kan dit nog mooier dan ik!
Meng nu dressing naar jouw smaak door elkaar. Even proeven en bij een mmmmmmm reactie ben je klaar. Voeg wat lepels dressing over je salade en het genieten kan beginnen!

Eet smakelijk!

salade met geitenkaas in bladerdeeg

wat heb je nodig?

veldsla
3 Tasty Tom tomaatjes
1 avocado
2 plakjes bladerdeeg
Bettine geitenkaas naturel
pecannoten
Bettine geitenkaasbolletjes
Dressing:
honing, olijfolie en frambozenazijn
Hoe maak je het?

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer. Zet de oven op 200 graden.
Vul het bladerdeeg met de plakjes zachte geitenkaas. Vouw de punten naar het midden en druk de open kantjes dicht. Bak het bladerdeeg in 15-20 min bruin.
Ondertussen pak je een mooi bord en schik hier de sla op. Schil de avocado en snij deze in kleine stukjes. Maak de tomaatjes schoon en snij deze in partjes. Bak de pecannoten licht aan in de koekenpan. Schik de tomaatjes en de avocado stukjes over de sla.

Maak nu de dressing naar jouw smaaksensatie. Proef…… te zuur? Iets meer honing erbij….. Te zoet? Iets meer azijn erbij en klaar! mmmmmm heb je teveel gemaakt? Geen nood. Bewaar deze een paar dagen buiten de koelkast.

Zo nu is het bladerdeeg klaar. Laat iets afkoelen op een rooster. Snij dan doormidden en schik ze op de salade. Pecannoten erbij en als laatste de dressing.
Dan de geitenkaasbolletjes erbij voor nog meer smaak en kijksensatie.

Eet smakelijk! en fijn weekend…