Hartig Brood zonder gist

Hartig Brood zonder gist
Zo een keer geen zoet tussendoortje maar lekker hartig! Hartig Brood zonder gist. Wil je koemelk of kaas liever vermijden, kun je dit ook vervangen door geitenkaas. De italiaanse kruiden is natuurlijk ook lekker met zongedroogde tomaatjes of met fijne gesneden zwarte olijven. Dus weer een leuk recept om mee te variëren. Variëren kun je immers leren!

 

Hartig Brood zonder gist

Ingrediënten;

150 gr rauwe cashewnoten
150 gr geraspte kaas
150 gr speltbloem
1 el bakpoeder
3 el italiaanse kruiden plus himalaya zout naar smaak
5 eieren

Hoe maak je het?

Zet de oven op 160 graden.
Bekleed een cakeblik met bakpapier.

Doe de cashewnoten in de keukenmachine en maal deze fijn. Doe dit met alle andere ingrediënten in een mengkom en roer alles goed door elkaar. Schep het mengsel over in het beklede cakeblik.
Bak het Hartige brood af in 40-45 min.

Hartig Brood zonder gist

Laat goed afkoelen en snij er plakjes van. Ik vries deze plakje per twee in. Ga ik dan een dag je weg, stop ik zo’n pakketje in mijn tas voor tussendoor.