Stoofvlees

stoofvlees
Het recept van stoofvlees komt uit Natalieskookboek en al zo veel keer gemaakt. Iedereen is gek op het recept stoofvlees ook wel hachee genoemd. Ik wil met dit recept laten zien en proeven dat het kookboek echt een aanrader is. Iedereen kan koken!

Een stoofpannetje met stoofvlees is niet 1,2,3 gemaakt maar het is de moeite waard. Maak het in het weekend of een avond van te voren voor doordeweeks. Stoofvlees kan je ook invriezen als je lekker veel maakt.

Dit recept is zonder moeite uit te breidenĀ met extra groenten, lees hieronder het recept met welke. Heel het huis ruikt heerlijk met het maken van dit recept.

Stoofvlees

Wat heb je nodig? ;

500 – 750 gram runderlappen ( slager! )

5 uien

laurierpoeder

kruidnagelpoeder

1 el grove mosterd

3 el ketchapmanis

2 el appelstroop

2 plakjes (suikervrije) snijkoek

100 ml water

5 el lichte olijfolie om in te bakken

Gemalen peper en zout

Hoe maak je het?

Smeer de runderlappen in met grove mosterd en bestrooi ze met gemalen peper, laurier en kruidnagelpoeder. Laat dit zeker een half rusten.

Doe de olie in een braadpan en laat heet worden. Braad nu het vlees aan beide zijde mooi bruin.

Voeg nu het water toe aan het vlees en doe de deksel op de pan. zet de pan wat lager en laat zeker een uurtje sudderen.

Na een uurtje haal je het vlees uit de pan en maak je de uien schoon en snij je er halve ringen van.

Doe de uien in de jus. Snij het vlees in stukken en doe bij de ui. Voeg nu de 3 eetlepels ketchapmanis en de 2 eetlepels appelstroop toe en roer goed door. Doe de deksel weer op de pan en laat lekker weer een uurtje sudderen. Let op dat je af en toe roert en kijkt of het niet te hard gaat. Verkruimel als het vlees lekker zacht is, 2 plakjes snijkoek boven de stoofpot en roer zachtjes erdoor. Je zult zien dat het nu lekker bindt. Zo en nu heerlijk genieten! eet smakelijk!

Doe ook eens met 1 rode paprika, 1 grote wortel, 3 tomaten, blikje tomaten pureeklein doosje champignons en een scheut rode wijn. zo maak je dus de goulash . Succes verzekerd! stoofvlees is heerlijk met rijst, maar wat dacht je van stoofvlees met patat! of rode kool met stoofvlees mmmmm

Zo makkelijk en lekker zijn mijn recepten in Natalies kookboek HIER te bestellen.