spaghetti carbonara

ingrediënten
• 500 g spaghetti ( glutenvrij kan ook )
• 250 g pancetta
• 5 eieren
• 200 g Pecorino kaas (in blok) heb je geen last van allergie? parmezaanse kan ook.
• 1 scheutje olijfolie
• soja room ( geen allergie? slagroom is ook prima)
• peper en wat italiaanse kruiden

bereiding

• Zet een ruime pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water.

• Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin een scheutje olijfolie.

• Knip het gerookte spek in reepjes en bak het in de hete pan. Laat het spek krokant bakken, maar roer de stukjes vlees wel regelmatig even om.

• Neem een mengschaal en breek er de eieren in. Klop ze los met een garde en rasp de Pecorino kaas erbij en een flinke scheut sojaroom. Vooral niet zuinig zijn met de kaas! Roer de kaas door het eiermengsel.

• Zodra het water kookt, gaar je er de spaghetti in. Kook de pasta net niet beetgaar. De spaghetti zal straks nog kort verder garen in de saus. (Reken een minuutje minder dan wat er op de verpakking vermeld staat.)

• Giet het kookvocht af en doe de spaghetti in een ruime mengschaal.

• voeg de spaghetti bij de spek en roer kort.

• voeg nu het ei-pecorino mengsel erdoor. plus verse peper en italiaanse kruiden.

• Roer een laatste keer en serveer de pasta alla carbonara met nog wat extra geraspte Pecorino kaas.