Romige kip

Na vele verzoeken voor het recept van de romige kip moest dit er nou maar van komen. Het is echt helemaal niet moeilijk en wij eten het al jaren zo! En aangezien ik te veel recepten heb voor mijn boek hier dan de romige kip.

Romige kip ( 4 personen )

ingrediënten;

4 kipfilets (scharrel)
4 mooie trostomaten
kipkruiden ( let op met goede kruiden zonder zoveel zout!! )
Room naar keuze ( rijstroom kookroom mascarpone of roomkaas)
2 el honing en 1 el worcestersaus
olijfolie en roomboter

 

Hoe maak je het?

Wrijf de kipfilets in met wat kipkruiden en doe wat olie in de braadpan (met deksel) voed dat een flinke eetlepel roomboter erbij. Als de boter-olie heet is braad je de kipfilet lekker bruin. Maak onder tussen de tomaatjes schoon en snij ze in parten. voeg deze bij de kipfilets in de pan en zet het vuur laag. Deksel op de pan en laat lekker even sudderen. Haal na 15 minuten de deksel eraf en haal de tomaten velletjes uit de jus. Prak de tomaatjes in de jus met een vork wat fijn. Nu goed roeren en voeg er wat room bij. 2 el honing en 1 el worcestersaus erbij. Nu de jus wat in laten koken en de kip is klaar.

zo heb je de aller aller allerlekkerste kip met (h)eerlijke jus