Hoe start ik een gezonde leven?

Hoe start ik een gezonde leven? Hoe begin ik? Waar begin ik? Die vraag krijg ik veel in PB en in mails. Hoe moet ik veranderen van eten? Waar moet ik beginnen? Met wat moet ik beginnen? Wat moet ik dan eten? Allemaal “moeten”. Maar je moet helemaal niks. Je vraagt het jezelf af, dus je WIL het graag alleen je weet niet hoe!

Tja, dat kan ik me heel goed voorstellen. Ik zelf had dat ook. Ik moest zelf ook met voeding gaan veranderen. Om fitter en sterker te worden. Ik ging op zoek in boeken naar wat voor voeding ik nodig had en welke voeding. Ik moet juist vermijden. Ik kies graag voor gezond en puur. Ik denk zelf dat je daarmee moet gaan beginnen. Eet je genoeg fruit? En als je kinderen hebt, eten die ook genoeg fruit per dag? Hier in huis toen niet! Nu maak ik het liefst elke ochtend een smoothie. Heerlijk sapje om de dag mee te beginnen. Ook daar zijn de meningen over verdeeld. Te veel fruitsuikers. Maar oke, dit is mijn Blog voor jou!

Ik ben geen diëtiste, geen voedingsdeskundige etc. etc. Ik ben maar gewoon Natalie, die met jullie mijn recepten deelt. Eet waar jij je goed bij voelt, en dat is geen zak chips. Daar voel jij je echt niet goed bij op ten duur. Echt niet! Niet te spreken over het baalmoment en schuldgevoel erna. Ga je lichaam verzorgen en verwennen met gezond en vooral lekker vers eten. Biologisch hoort daar ook bij. Ik koop ook niet alles biologisch, helaas is me dat nog te duur, zeker voor een gezin met vier kinderen en een hond. Weet je dat je zelfs biologisch hondenvoer hebt? Hi hi wie weet……

Maar terug naar de vraag: waar moet ik beginnen??? Nou de smoothie is toch wel iets waar je mee kan gaan beginnen. En niet alleen met fruit maar ook met spinazie, avocado, komkommer, paksoi en andere zooi. Op instagram en faceboek deel ik dagelijks smoothie recepten.

Ga meer groentes eten! Kijk eens naar je warm eten bord. Hij hoort voor de helft gevuld te zijn met groente. Tja tekort, ik weet het. Ik betrap mezelf er ook elke keer weer op. Daarom zijn die groene smoothies ideaal!  En nog 1 dan, want dan stoppen we even voor vandaag. Niet te veel veranderingen in 1 keer! Let op suikers!!!!! Ga zelf bakken, als je tijd hebt. Een cake, een bananenbrood, een suikervrije snijkoek of een snicker!
Kom op! Je kan het!

Lieve groetjes Natalie