raw cheesecake met banaan

raw cheesecake met banaan

Deze raw cheesecake met banaan is echt verschrikkelijk lekker, ondanks er echt geen cheese of yoghurt er aan te pas komt. Raw cheesecake is meestal op basis van rauwe cashewnoten en ik vind het ook erg leuk om te maken. Iedereen is dol op deze raw cheesecake met banaan. Dat net even extra als banaan erbij maakt het nog lekkerder. Wij hebben de topping met framboos en bosbes gedaan maar ook ander fruit gaat prima bij deze taart.

 

raw cheesecake met banaan

ingrediënten;

Bodem
125 gr amandelmeel
75 gr kokosrasp
1 flinke eetlepel (ongesmolte)kokosolie
2 el honing
1 tl vanille extract

Vulling
350 gr geweekte cashewnoten
200 ml kokosmelk
sap van 1 citroen
4 el honing
1 banaan
1 tl vanille extract

Topping
fruit naar keuze

Hoe maak je het?

Zorg eerst dat de cashewnoten heel lang geweekt zijn in koud water. Laat ze uitlekken in een zeef.

Doe de kokosrasp en de amandelmeel in de keukenmachine en mix even goed door. Voeg dan de rest van de ingrediënten erbij en mix goed door tot dat het een kleverige boel is.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

Lepel de bodemmix in de springvorm en verdeel dit met een natte lepel gelijkmatig over de bodem.

Nu de vulling.

Doe de geweekte cashewnoten met de rest van de ingrediënten in de keuken machine en mix tot er een romige substantie ontstaat. Lepel dit over de bodem in de springvorm en zet de taart in de vriezer.

De taart haal je drie kwartier voordat je hem wil eten uit de vriezer. Versier de taart met fruit naar jou smaak…..

De rest van de taart zet je weer netjes terug in de vriezer waar je deze weken lang kan bewaren.
zo heb je altijd wat lekkers in huis.

Kijk hier voor nog meer Taarten

geïnspireerd door Delicious