Uiensoep

Vroeger werkte ik bij een strandtent en was ik verslingerd aan de uiensoep daar, ook al kwam de soep uit blik! Brrrrr daar moet ik nu niet meer aan denken. Nu maak ik deze gewoon lekker zelf en nog veel lekkerder. Er gaat niks boven zelf gemaakte soep. Deze soep maak ik met mijn zelf getrokken bouillon maar je kan het ook met runderbouillon maken van een blokje. Net wat je zelf het liefste wil.
Uiensoep

Ingrediënten;

4 el olijfolie ( lichte )
4 uien
2 teentjes knoflook
2 el (spelt)bloem
klein bosje tijm
1 laurierblaadje
1 liter bouillon zelfgemaakte of van bouillonblokjes
1 el ketchup manis
flink wat gemalen peper
en wat roze himalaya zout naar smaak

Hoe maak je het?

uiensoep

Ontdoe de uien van hun velletje en snij ze in dunne ringen. Verhit de olie in de pan fruit hier de uien in. Voeg nu de knoflook (in kleine stukjes gesneden)erbij en roer erdoor.
Voeg nu de twee eetlepels bloem en flink wat gemalen peper erbij. roer dit er goed doorheen en zet de warmtebron laag. Deksel er op doen en even 4-5 min laten staan zo.

uiensoep
Voeg nu het bouillon en de ketchup manis erbij er roer er goed door. Als laatste het laurier en het bosje tijm erbij en breng het nu aan de kook. Als de uiensoep kookt zet je de warmte bron laag en laat de soep 20 min. zachtjes koken.
Haal de tijm en het laurier uit de pan en breng de soep eventueel nog op smaak met wat zout en peper.

eet smakelijk!!