tomatensoep

tomatensoep
1 ui
2 tenen knoflook
500 / 750 gram tomaten ( mooie ! )
2 puntpaprika’s
olijfolie
1 liter groente bouillon ( zonder gist)
een paar takjes selderijblad
2 el italiaanse kruiden
wat peper en zout voor extra smaak
1 el worcestersauce
1 el honing
en wat room naar keuze

met balletjes?

250 gr rundergehakt
met wat nootmuskaat
wat peper en zout
scheutje room

Pel en snipper de ui, de knoflook en maak de tomaten paprika’s schoon. Doe wat olie in de pan en fruit de ui met de knoflook. voeg de tomaat en paprika ( in stukken ) erbij en bak kort mee. blus af met de bouillon en voeg het fijngeknipte selderijblad en de italiaanse kruiden erbij. laat dit zeker 15 tot 20 minuutjes pruttelen.

doe dan de staafmixer erdoor en mix tot een romig mengsel. wat peper en zout naar smaak en voeg wat room naar keuze toe.

met balletjes?

meng het gehakt met de room, zout en kruiden een maak kleine balletjes. voeg deze toe aan de soep en laat ze garen in de soep.

ook leuk en lekker voor erdoor is wat spelt spaghetti ipv vermicelli

eet smakelijk!