Zoet breekbrood met anijs

Zoet breekbrood met anijs , Dit is lekker!! had eens ergens gelezen dat anijs in je brood recept zo lekker is, nou dat klopt kan ik nu wel zeggen! dit recept is zeker niet moeilijk te maken en zo als breekbrood geweldig lekker voor brunch met de feestdagen! heerlijk met echte boter en wat zelfgemaakte jam!

Zoet breekbrood

ingrediënten;

500 speltbloem
1 zakje gist
2 tl anijspoeder
3 eieren
100 gr honing
200 ml melk
wat poedersuiker
keukenmachine met deeghaak
bakblik
bakpapier

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat draaien totdat el een deeg bal ontstaat. Laat zeker 5 min draaien nog tot een mooi deeg.
Kneed dat kort met de hand en maak er een mooie deegbal van. Doe in een kom en dek af met een natte theedoek. en laat zeker 2 uur rijzen.

Zet de oven op 200 graden.

Strooi wat bloem op je werkblad en stort hier het deeg op. druk het lucht eruit en kneed kort. Verdeel het deeg in12 bolletjes. Leg de bolletjes in het bakblik met bakpapier. Bestrijk het deeg licht met boter of met wat olie en bak bet brood af in 30 min.

na het bakken wat bestrooien met poedersuiker en het is helemaal af!!

Tipvanflip Hou je niet van anijs (net als mijn man)? vervang het anijs dan door kaneel of vanille.

One thought on “Zoet breekbrood met anijs

Comments are closed.