truffelbrood met ei

Zoek de eieren in dit heerlijke truffelbrood. Hoe mooi en lekker staat dit bij een paasontbijt, brunch of lunch? Makkelijk om een dag van te voren te maken en even op te warmen voordat je het gaat eten.
Puur genieten….

500 gram speltbloem
2 zakjes gist ( 7 gram )
9 gram zout
50 gr truffelolie + wat extra
300 gr amandelmelk
100 gr fijn gesneden zongedroogde tomaatjes
2 el italiaanse kruiden
en 9 eieren `
pompoenpitten en maanzaad

ovenschaal
bakpapier

Doe alles, behalve de eieren, in de mengkom ( van de keukenmachine ) en laat kneden tot een deegbal. Zeker 5-6 minuten. Zet dan de deegbal weg in een kom met een natte theedoek eroverheen, en laat 2 uur rijzen.

Kook de eieren , zeker voor 6 min. Laat ze dan afschrikken met koud water. Laat ze vervolgens even staan. Verwijder de schil van de eieren en zet de eieren even apart.

Zijn de twee uur om? Verdeel dan het deeg in 9 balletjes, maak het deeg wat plat en draai het daarna om het ei. Maak er een bolletje van. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en doe hier de bolletjes in. Als je dit met alle bolletjes hebt gedaan leg je de bolletjes tegen elkaar aan. Besmeer het brood met truffelolie en bestrooi met wat zaden die je in huis hebt. Ik heb maanzaad en pompoenpitten gebruikt. Laat het geheel nog zeker een uur rijzen onder een theedoek

Verwarm de oven voor op 200 graden. Als het uur om is doe je het brood 30 minuten in de oven. kijk af en toe of het brood niet te bruin wordt. zet dan de oven iets lager.

One thought on “truffelbrood met ei

Comments are closed.