Pizzabrood

Pizzabrood

Dit was weer eens toevallig. Het is vandaag woensdag dus P-dag ( dat betekend dat we wat eten met een P) Ik had inspiratie nodig en dan begin ik vaak met brooddeeg, want met brooddeeg kan je zoveel kanten op. Dus brooddeeg maakte ik dit keer eens met roomboter en ja moet ik zeggen ook heel lekker! Mooi deeg en makkelijk te verwerken. Mijn dochter had trek in pesto, en dat mag op P-dag (grapje) maar ik had geen pijnboompitten meer in huis dus ipv van dat met walnoten. Wat ik ook erg lekker vind. En om een heeeeeel lang verhaal kort te maken want ik houd ook niet van heel veel onzin tekst is het dit geworden en nog heel lekker ook!

Pizzabrood
ingrediënten:

Het deeg

500 gr tarwemeel
zakje droge gist ( 7 gram)
9 gr zout
50 gr roomboter
300 gr lauw warm water

Vulling

pesto ( zelf gemaakt )
2 bolletjes mozzarella
2 tomaten

Hoe maak je het?

Maak eerst het deeg. doe alles is een meng kom en kneed tot een deeg ( met een keukenmachine kan natuurlijk ook) laat dan zeker 2 uur rusten onder een natte warme theedoek.
Tijd om en je keuken schoon te maken (grapje).
Zet de oven op 200 graden.
Dan gaan we het deeg uitrollen, op een met meel bestoven keukenaanrecht. rol goed dun uit. dan met pesto besmeren op het middelste gedeelte wel verticaal goed verdelen. zie foto.

pizzabrood
dan de mozzarella en de tomaat erbij.
Oprollen en voorzichtig in de taartvorm schikken.

pizzabrood

pizzabrood

bak nu af in 30- 35 min.

zo simpel is het!!

geniet van dit recept en maak ervan wat je wil! verwissel de vulling eens met roomboter suiker en kaneel voor kaneel-brood.