truffelpasta met champignons

truffelpasta met champignons

 

Ik had dus truffels gekocht. Gewoon uit een potje hoor, eens wil ik echt verse truffels zien te bemachtigen. nou ben ik daar hard naar op zoek. Maar oké die truffels had ik dus gekocht en daar al heel wat ideetjes voor. Dus we beginnen met de Truffelpasta met champignons.
Daarna komt de truffel risotto en de truffel mayonaise. Maar we beginnen met de pasta….

truffelpasta met champignons

Wat heb je nodig voor twee personen?

250 gr pasta uit de koeling ( tagliatelle )
250 gr champignon mix
125 ml slagroom
scheutje truffelolie
1 truffeltje ( als je die niet kan vinden,een potje truffel tapenade)
vers gemalen peper en gewenst wat zout
1 tl tijm
1 eetlepel parmezaanse kaas (Zet de rest op tafel erbij voor als je nog meer wil)

Hoe maak je dit?

Borstel de champignons wat schoon. Dan pak je een koekenpan en leg je de mix van champignons erin. Zet de warmte bron aan. als ze wat gaan bruinen voeg je een scheutje truffelolie erbij. MMMM Ruikt al zo lekker. Doe nu de slagroom erbij er roer af toe en je zult merken dat het wat indikt. Rasp nu de truffel boven de champignons, Flink wat peper en een klein beetje zout erover pus de theelepel tijm en even lekker roeren. Dit ruikt toch zo fantastisch lekker.

Warmtebron nu laag aan laten staan terwijl je pasta gaat koken in een pan met ruim water erin. Kijk op de verpakking hoelang. Giet de pasta af als deze gaar is. Let op want verse pasta moet altijd ietsje langer dan op de verpakking staat.
Roer nu de pasta bij het champignon – truffel saus. en voeg nog de eetlepel geraspte parmezaanse kaas erbij.

Ik heb er nog een extra scheutje truffelolie bij gedaan, heel stiekem.

serveer dit gerecht als je wil met Biefstuk reepjes of witvis.

Eet smakelijk

KLIK hier voor meer recepten[/recipe-foodie]