Courgettespaghetti in roomsaus

Courgettespaghetti in roomsaus

Vandaag weer een recept van De kinderkookshop op de site!

Ja, zo is courgette wel leuk en lekker voor kinderen: geraspt als spaghetti! Dat doe je het handigst met een juliennerasp (zo’n dunschiller met hobbels erin), maar je kunt het ook maken met de gaatjeskant van een blokrasp. Probeer er echt lange sliertjes mee te maken voor het spaghetti-effect! Lekker bij gebakken vis. Voor 2 grote en 2 kleine eters:

Ingrediënten

225 g spaghetti

1 courgette

1 sjalotje, fijngehakt

2 dl room

2 el citroensap

2 el dille

olijfolie

peper

zout

Recept

1. Rasp met een juliennerasp lange spaghettislierten van een courgette. Leg de courgette daarvoor neer en haal de rasp over de hele lengte. Kom je bij de zaden, dan draai je de courgette een kwartslag, net zo vaak tot je alleen nog het zachte vruchtvlees met de zaden over hebt.

2. Maak de roomsaus. Doe een scheutje olijfolie in een steelpannetje. Fruit het sjalotje. Voeg de room, het citroensap, de dille, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat doorkoken tot de gewenste dikte.

3. Breng een grote pan water aan de kook. Kook de spaghetti. Voeg 2 minuten voor de spaghetti gaar is, de courgetteslierten toe. Giet af en meng goed. Roer de saus erdoor.

Eet smakelijk! Groepjes Anouk